Báb és színjátszó munkacsoport

  „A gyermekkornak két tündérvilága van: cselekvés  síkján a játék, és szellemi síkon a mese.”

MESETARISZNYA

Munkacsoportunk nagy múltra tekint vissza, már több mint 10 éve szórakoztatja óvodánk apraját-nagyját.

Tagjai lelkes, kreatív, rátermett óvodapedagógusok. Célunk, a mesék nevelőértékének közvetítésén túl, hogy igényes, színvonalas előadásainkkal örömöt szerezzünk, élményt nyújtsunk óvodásainknak, bölcsiseinknek. Minden évben egy-egy óvodai ünnephez (Mikulás, karácsony, farsang, gyermeknap) kapcsolódva választunk mesét, amit a művelődési központ színháztermében adunk elő. Nem volt ez másképp az előző tanévben sem. Gyermeknap alkalmából Benedek Elek Az élet vize c. meséjét dolgoztuk fel, s vittük színpadra kicsik és nagyok örömére egyaránt. A mesejáték olyan jól sikerült, hogy felkérést kaptunk, adjuk elő az iskola alsó tagozatos nebulóinak is.

Ebben a tanévben nevet is adtunk munkacsoportunknak. Az ötletesebbnél ötletesebb elnevezések közül azt választottuk, amely szerintünk leginkább tükrözi céljainkat, feladatainkat. Így lettünk Mesetarisznya.

Egy idézet szerint „Színház csak addig van, amíg az ember hisz a játékban.” S mi még nagyon sokáig szeretnénk hinni benne, s igyekszünk minél több mesét elővarázsolni abból a bizonyos tarisznyából.

TAGJAINK

Napfény Óvoda: Farkasné Petrovics Judit
Fehér Anna
Horváth Attiláné
Ludman Beáta
Madarászné Tanyik Erzsébet
Vadvirág Óvoda: Bokor Judit
Horváthné Váradi Zsuzsa
Százszorszép Óvoda: Hodosi Sándorné
Ráczné Bogdán Mariann
Tar Mónika

 

Farkasné Petrovics Judit
(munkacsoport vezető)

Nádudvar, 2014. június